Member of the week: Jasper

MEMBER OF THE WEEK: JASPER GEERINK

Ik ben Jasper, 31 jaar en woon in Tubbergen. Overdag ontwerp en verkoop ik maatwerk verpakkingen van schuim. Een overwegend zittende baan, dus na werktijd mag ik graag nog sporten.

Jarenlang heb ik gevoetbald en hierin hobbelde ik van de ene naar de andere blessure. Ondertussen ging ik naar de standaard sportschool, maar was na heel wat jaren klaar met altijd maar dezelfde krachtoefeningen doen. Met beide sporten ben ik ondertussen gestopt en overgestapt naar voornamelijk duursporten zoals wielrennen, hardlopen en een beetje zwemmen. Ook hiertussen past (en ontbreekt) nog wat krachttraining en iets waarvan mijn hartslag door het dak kan gaan. Precies dat heb ik sinds de zomer van 2018 gevonden in Crossfit. Een hele mooi combi van kracht en cardio met hoge intensiteit.

Stoppen met voetbal en de overstap naar Crossfit heeft ervoor gezorgd dat ik andere persoonlijke doelen beter kon bereiken. Trainers zijn erg scherp op het juist uitvoeren van oefeningen en dat heeft ertoe geleid dat blessures vermeden worden.

Trotse momenten bij of door de Crossfit zijn niet enkel de leuke klasseringen bij Crossfit wedstrijdjes, het leren uitvoeren van Olympische liften, maar ook het aanzienlijk verbeteren van mijn conditie. Dit heeft er zeker voor gezorgd dat het lopen van bijvoorbeeld halve marathons en de wekelijkse wielrenritten een stuk spoeler en sneller gingen. Verder is het elke les weer een feest om met een groep een Wod’je te doen. Dit geeft mij keer op keer net weer wat extra’s om jezelf meer pijn te laten lijden dan je normaal jezelf zou laten doen.

Met andere woorden; Crossfit is naast veel gezelligheid ook een enorme booster om kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.

 

Leave a comment